ruzie

Wonderbaarlijke ontmoeting met een meeuw en een wezel

Het lijkt alsof je midden in een verhaal beland. Ik was bij Hoorn om foto’s te maken van de zand suppletie bij de Hulk en had al een aantal foto’s gemaakt van het werk en een aantal panorama’s. Het weer was prima en het was niet te druk dus ik kon lekker mijn gang gaan.

Plotseling hoorde ik een hoog geschreeuw en redelijk dicht bij me zag ik een meeuw die aanviel op een ander dier. De camera heb ik zo snel mogelijk ingesteld, gelukkig had ik mijn 300 mm lens al gemonteerd op de camera. Na wat bewegingen kon ik zien dat het andere dier een wezel was! Dit had ik nog nooit eerder gezien, laat staan gefotografeerd.

Het hele gevecht duurde eigenlijk niet eens zo lang, hooguit 5 minuten, maar er gebeurd dan ook zoveel dat je geen tel kunt verslappen. Als je door de lens blijft kijken vlieg je van de ene situatie naar de andere situatie. Bij alle foto’s heb ik de focus meest op de wezel gelegd.

Pas op het moment dat je weer in de auto zit bedenk je pas hoe bijzonder dit is dat je zoiets hebt kunnen vastleggen. Later las ik dat wezels wel eens op jacht gaan naar kikkers als er niet genoeg voedsel op de kant is, dat zal zeker de verklaring zijn waarom de wezel in het water zwom.

Hier onder kun je de hele rapportage bekijken met het verhaal er bij. Klik op de eerste foto en dan kun je er doorheen klikken of swipen.

Locatie

Het is alleen maar eerlijk om te delen: