Wondring in kleur

Straatfotografie met analoog effect

Door de nieuwe versie van de NIK Collection en een aantal straatfoto’s heb ik Analog Efex eigenlijk herontdekt. Het gekke is dat dit onderdeel van de collection het meest onderschat wordt terwijl het een zeer krachtig onderdeel is met veel effecten ingebouwd.

Ik wilde mijn straatfoto’s weer eens in kleur weergeven maar dan wel met een creatieve analoge touch. Ik was daar een aantal jaar geleden al eens mee begonnen met “Framed on the streets” en daar ben ik nu mee doorgegaan, zei het dat de analoge effecten wat sterker zijn ingezet nu en er meer andere effecten worden gebruikt om een bepaalde impressie te maken.

Bijkomend effect is dat ik steeds meer ervaring krijg met Analog Effects. Zoals gewoonlijk wil ik van dit proces geen geheim maken. Er zullen dan ook een aantal artikelen geplaatst worden over Analog Efex, wellicht ook wat downloads in de vorm van presets.

Een aantal foto’s heb ik al gepubliceerd, die kun je hier onder bekijken. Verder een link naar de Flickr categorie waar het een paar jaar geleden begonnen is en nu, na een tijd stil staan, weer opgepakt wordt maar dan meer uitgewerkt.

Een aantal foto’s

Hello, It's Me
Hello, It's MeMet licht een centrale persoon uitlichten
I Look At You
I Look At YouDe centrale persoon een accent geven met scherpte
Thoughts
ThoughtsEen mooie koele uitstraling in analoge stijl
Boulevard Talk
Boulevard TalkEen mooie warme analoge weergave die wat schilderachtigs heeft
The Expressive Fisherman
The Expressive FishermanAnalooge grijze muizen look
Wondring Aloud
Wondring AloudOok analoog zwart-wit is natuurlijk een mogelijkheid

Creating Vintage Camera styles with Analog Efex Pro

Een introductie van alle mogelijkheden in Analog Efex

Het is alleen maar eerlijk om te delen: