Al een tijdje loop ik met de gedachte om straatfotografie uit te voeren met een sfeervolle kleur. Ik had al veel experimenten uitgevoerd zoals je misschien op Flickr hebt kunnen zien maar geen van de experimenten vond ik echt geslaagd. Ik ben lang wezen zoeken naar een sfeervolle toon die past bij de straat. Eerst gebruikte ik veel Analog Efex hiervoor. Maar een echt eigen effect bereikte ik hier niet mee. Recent ben ik gaan experimenteren met Color Efex voor dat doel. De resultaten vond ik beduidend beter, waarschijnlijk doordat ik meer vrijheid had in het combineren van effecten.

Cleansweep
Cleansweep

De foto’s die je hier ziet voldoen aan het beeld wat ik er bij had. Helder, gedetailleerd en een sfeervolle kleur, niet te warm en niet te koud. Sommige scenes vind ik een filmisch karakter hebben, dat maakte dat ik er een zwart kader om maakte. Op een of andere manier maakte dat de foto meteen eleganter. Ook als het onderwerp wat serieuzer is zoals het onderwerp hier onder.

Still Going
Still Going

Ik vertel deze overwegingen om je te stimuleren om ook eens na te denken over hoe het eens anders kan. Straatfotografie staat bol van de ongeschreven regels die natuurlijk ook eens verbroken kunnen worden! Zo hoef je wat mij betreft niet altijd haast in iemand zijn neus te staan met een groothoeklens. Het is geen spelletje van confrontatie wat mij betreft maar van signaleren wat er in je omgeving gebeurd, liefst met een glimlach. In dat kader valt bij mij ook het zwarte kader, volgens veel straatfotografen volstrekt verboden, maar waarom?

Look At That!
Look At That!

Wat de uitvoering betreft, de foto’s zijn ontwikkeld met Color Efex zoals gezegd. Alle effecten heb ik opgeslagen in een aantal presets met verschillende instellingen. Waar kan ik hem dan downloaden? Dat kan dus niet. In dit geval vind ik dit mijn eigen stijl op dit moment, ik wil je ook stimuleren om eens een andere preset te maken, naar je eigen stijl.

Het is de bedoeling dat deze serie gestadig groeit. Je kunt hem eventueel hier onder volgen.

In de fotoportfolio is al mijn werk te vinden. De foto’s kun je zien op Flickr. Hier zijn de nieuwste foto’s in de serie “Framed On The Street” te zien, als je daar op klikt kun je de foto’s in het groot bekijken. Je kunt heen en weer schakelen tussen de foto’s met de pijlen onder aan de zijkant. Ook kun je navigeren met de pijltjestoetsen of swipen. De foto’s zijn gesorteerd van nieuw naar oud.

Hier onder de link naar het Flickr album

Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: