fading mothers

Schilderen van foto’s

Gisteren zat ik eens in Affinity Photo mijn foto brushes te bekijken en ik zag daar een aantal aquarel kwasten tussen staan. Dat daagde me uit om meteen eens te proberen wat voor effect die hebben en of ze echt lijken op aquarel. Inderdaad zijn er een flink aantal die echt een aquarel effect geven. vervolgens ging ik er mee aan de slag op foto’s wat maakte dat ik weer eens in het wat abstractere werk terecht kwam.

Abstract met een zin van realiteit. De voorstellingen die ik maakte haakten in op de actualiteit, iets wat was gebeurd die dag maar niet expres met landelijke impact. Het kunnen ook dingen uit mijn naaste omgeving zijn. Als voorbeeld de onderstaande voorstelling.

Hairdryer Suicide
Hairdryer Suicide

Deze voorstelling komt door een gesprek wat ik die dag had waarin zelfmoord als onderwerp voorkwam.Daarin kwamen ook gedachten voor over de uitvoering en een van de genoemde opties was om met een haardroger in bad te gaan zitten. Dat gaf weer het onderwerp voor deze creatie.

Een ander voorbeeld waart je nu veel over hoort zijn de moeders met kinderen die nu nog in Syrië zitten. Wat ik me daar dan bij Afvraag is “Hoe komen ze daar in godsnaam, wat heeft hun bewogen naar zo’n gebied te gaan en daar kinderen te krijgen. Is het echt zo gevaarlijk ze terug te halen? Al die vragen worden ook weergegeven door de bedekking van het gezicht.

fading mothers
Fading Mothers

Ik ben nog maar net met deze serie begonnen. Het leuke is dat ik nu ook nog niet weet hoe en wanneer die eindigt. Voorlopig is het nog leuk en spannend genoeg om daar mee door te gaan.

Santa's Disappearance In The Night
Santa’s Disappearance In The Night

Wellicht ook iets voor jou? Leuk om te doen en ik wil graag zien hoe jij de actualiteit weergeeft.

When Your Name Is On The Wall
When Your Name Is On The Wall
Het is alleen maar eerlijk om te delen: