revisie

Revisie van foto’s

In mij vorige artikel had ik het over remakes van foto’s. Bij remakes geef ik de foto wat meer een andere look als bij een gewone revisie. Ook hier is de titelfoto daar een voorbeeld van. Maar ook gewone revisies leveren veel op. De foto’s zijn nu helderder en het lelijke watermerk wat ik in het begin gebruikte is verwijderd.

Daar waar ik bij een remake de hele foto kan veranderen is de revisie meer bedoeld als een verfrissing van de foto en de foto’s blijven dan ook in dezelfde map staan, ze krijgen geen aparte map met een aangepaste titel. Een voorbeeld is het album Cars&Cars zoals je hier onder kunt zien.

De foto’s

Over het algemeen heeft de foto gewonnen aan een aantal kenmerken. Ze zijn veel helderder van kleur zodat ze veel beter overkomen. Daarnaast heb ik in een aantal gevallen selectief de belichting kunnen aanpassen waardoor het totale beeld er ook mooier uitziet. Dit is met name het geval bij de foto “Raiders Of The Last Corvette” waarbij aandacht is gegaan naar de belichting van het rode haar.

Verder gebruikte ik in het begin een best wel lelijk watermerk. Die vervang ik nu op alle foto’s die ik behandel. Mijn nieuwe logo gebruik ik nu wat als voordeel heeft dat ik ook nog gemakkelijker kan zien welke foto’s een revisie hebben gehad. Als voorbeeld nog één foto met het oude watermerk.

Watermerk
Watermerk

Je ziet hier duidelijk de grote dikke letters, deze zal ik nu nooit meer gebruiken. Ik heb een nog lelijker watermerk gehad maar dat laat ik hier niet zien, maar als je naar Flickr gaat zul je het nog wel tegenkomen.

Een ander album wat al helemaal is gereviseerd is het album over Woudrichem. Met name hier is de verandering dramatisch als je de oude foto’s kent. De revisie bestaat uit zuiver simpele handelingen om de RAW foto aan te passen zodat hij mooi weergeeft, dus andere instellingen in het RAW filter van tegenwoordig, in mijn geval DXO Photolab.

De foto’s

Meteen heb ik de foto’s ook min of meer rechtenvrij gemaakt, dit betekend dat ze vrij zijn te gebruiken maar wel met bronvermelding.

Ik kan een ieder aanraden om dit ook eens te proberen, een revisie maakt je foto’s meestal een stuk beter. Door de nieuwe techniek maar ook doordat je zelf handiger bent geworden met software.

Je kunt de voortgang volgen door eens regelmatig te kijken naar mijn foto’s. Zet dan voor het gemak de albums op sorteren op datum (oudste).

Het is alleen maar eerlijk om te delen: