Macedonië

Revisie foto’s Macedonië klaar

De revisie van de foto’s van Macedonië is klaar. Alle foto’s met een verkeerd logo zijn aangepakt en opgefrist, de meesten zijn voorzien van het nieuwe logo.

Ik heb alleen de oudste foto’s aangepakt die nog zijn gemaakt met mijn D200, foto’s uit 2013. De recentere foto’s hebben dat niet nodig hoewel ik ook bij die foto’s dingen misschien anders zou doen als ik ze nu opnieuw zou maken. Bij deze set foto kwam ik er achter dat ik in 2013 alle foto’s een zeer warme tint gaf. Iets wat ik al vrij snel niet meer standaard deed. Dit is nu aangepast in die foto’s.

Hier onder zie je meteen de voorbeelden van de foto’s, de oudsten staan bovenaan en dat zijn juist degenen die gereviseerd zijn. In de loop van de tijd is er veel veranderd in de softwarematige aanpassing die ik doe en de foto’s zijn nu helderder en scherper als voorheen. Groot verschil met voorheen is dat ik ben afgestapt van Adobe software, ik hou niet van de abonnement constructie, en volledig ben overgestapt op DXO software. Zie hiervoor ook mijn artikel “Revisie van foto’s“.

De foto’s

Uiteraard kwam ik ook nog een aantal RAW bestanden tegen die ik nog niet had gepubliceerd. Een aantal heb ik nu wel uitgebracht en wellicht volgen er nog meer die zeker de moeite waard zijn. Een voorbeeld hiervan is de titelfoto van dit artikel. Daarnaast is er kans dat er nog een paar remakes komen.

Ik zal langzaam verder gaan met deze revisie tot alle foto’s met een lelijk watermerk vervangen zijn. Ik weet nog niet welk album straks aan de beurt is maar zodra er weer wat klaar is krijg je een melding.

Het is alleen maar eerlijk om te delen: