Ieder jaar heb ik een moment van overweging wat komende periode weer te doen. Ook deze keer weer, hoewel ik het eigenlijk wel wist want daar heeft de aanschaf van de Sony RX100 alles mee te maken. De afgelopen jaren zijn ook verschillende stadia aan de orde geweest waarin ik mijn foto’s maakte en met een bepaald doel.

Ik begon weer eens wat gerichter bezig te zijn met fotografie in 2013, in dat jaar nam ik ook een Flickr account. In het begin waren het voornamelijk foto’s die ik had gemaakt met mijn Nikon D200. De eerste straatfoto’s kwamen vanaf begin 2014 meer en meer los. Ik had in die tijd de lichtere D5100 tot mijn beschikking die ik wel prettig vond voor dat werk.

Eind 2014 veranderde er een hoop. Ik kreeg een D7100 en daardoor ging ik meer aandacht besteden aan de techniek van de camera. Ik weet niet of dat er mee te maken heeft, maar mijn foto’s kwamen vanaf die tijd regelmatig in Flickr Explore, menig maal op de 1e plaats. Dat resulteerde ook in een explosie aan volgers. Ik volgde iedereen terug tot ik besloot dat niet meer te doen, te veel werk en er zaten veel volgers tussen die ik zelf niet zo interessant vond. Begin 2016 bracht ik het aantal mensen terug wat ik zelf volgde. Het gekke was dat de Explores er ook meteen mee op hielden, alsof dat gekoppeld was.

Ook het soort foto’s wat ik maakte veranderende meer en meer naar straatfotografie en ik begon meer abstract werk te maken. Gedurende dat jaar zijn veel van mij foto’s gebruikt in publicaties en op websites.

2017 was een mix van van alles. Een lijn zit er niet echt in maar de foto’s zijn los ook zeer gewaardeerd door kijkers. Het gekke is dat toch ook het aantal volgers bleef stijgen ondanks dat ik geen Explores meer scoorde.

Voor volgend jaar verwacht ik meer actuele foto’s te gaan maken en daar heeft de Sony RX100 mee te maken. Ik wilde een kleinere camera die overal meegenomen kan worden met behoud van voldoende kwaliteit. Ik wil ook meer aan straatfotografie gaan doen  met een kleinere camera zodat je minder intimiderend overkomt als met een grotere camera. Dus dat zal het volgend jaar meer worden, rapportage achtige foto’s op Flickr met de bijbehorende verhalen op deze website. Zoals vandaag over de storm, windkracht 10.

Breaking It Up

Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: