walk

Nieuwe serie straatfoto’s

Vandaag ben ik weer eens onderweg geweest om deze serie straatfoto’s te maken. Weer eens een mooie gelegenheid om de instellingen van mijn Sony RX100 te testen. Dit had ik slechts kort gedaan bij een eerdere gelegenheid en nu heb ik toch wat meer omstandigheden onder de loep genomen. De tests heb ik zowel binnen als buiten uitgevoerd en in een speciaal gemaakte instelling, de sport instelling en de gemaakte instelling op een lagere sluitersnelheid. Na een eerste blik op de resultaten vielen een aantal al af. Die had ik gemaakt met een zogenaamd “hipshot” maar dan ben je niet altijd zeker van het resultaat, hoewel ik nog aardig trefzeker ben op deze manier.

Na de beelden op de computer te hebben bekeken bleken toch de instellingen die ik eerst had gemaakt met de gemaakte instelling toch de beste. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de sluitersnelheid van 1/200 seconde. Op 1/100 seconde zat er af en toe toch nog bewegingsonscherpte in het beeld (ongepland) die ik met een hogere snelheid niet had. In de sportstand waren de resultaten ook we redelijk maar verloor ik wel eens scherptediepte door het automatisch gekozen diafragma.

Overigens was het vandaag voor het eerst dat ik een foto moest wissen op verzoek van iemand die ik had gefotografeerd en die dit niet wilde. Als jou dit overkomt voldoe dan gewoon aan dat verzoek. Het is natuurlijk een recht van iemand om dat te vragen.

Als je op Flickr kijkt zie je rechts onder de foto de camera informatie, bekijk bij iedere foto eens de instellingen, ik doe dat altijd graag om er wat van te leren.

walk
Walking in Fences On A Friday
sony

De flits is niet gebruikt. Wil je meer gegevens zien dan kun je klikken op “Show EXIF” en dan zien je een hoop verdere technische gegevens van de foto. Hier onder een aantal goede resultaten van de dag, de meesten verschijnen ook wel op Flickr.

Het is alleen maar eerlijk om te delen: