Social Abstinence 1

Nieuwe serie, Social Abstinence

Gisteren was de aankondiging van een groot pakket maatregelen om het corona virus, COVID-19, te beteugelen. Een van de maatregelen is sociale onthouding en afstand van elkaar bewaren. Dat geeft lege straten met enkele individuen. Een haast onwerkelijk beeld.

Zelf behoor ik tot de risico groep wat inhoud dat ik me ook zo weinig mogelijk naar buiten moet begeven. Een keer per dag ga ik even een rondje lopen voor de broodnodige beweging. Uiteraard gaat de camera dan mee.

Het idee was er al vanaf het begin, alleen had het idee nog geen naam. Deze kwam terwijl ik onderweg bezig was en merkte dat mensen elkaar toch wel op afstand hielden. Je kon duidelijk zien dat de route werd gekozen aan de hand van andere wandelaars waarbij werd voorkomen dat men elkaar tegen kwam.

abstinence 2

De serie zal worden uitgevoerd in donker zwart-wit. Wat ik tegen kom zal voor een groot deel toeval zijn omdat ik maar een uur onderweg ga. Als ik niemand tegen kom dan worden het foto’s van lege straten. De eenzaamheid probeer ik te accentueren door de hoofdpersoon of het hoofdonderwerp uit te lichten in de foto. Het voorbeeld in de foto hierboven laat dat duidelijk zien, de persoon loopt in het licht terwijl het om hem heen verder van hem af steeds donkerder wordt.

In het voorbeeld hier onder zie je dezelfde techniek met stellen, de mensen horen bij elkaar maar zijn toch weer in sociale isolatie ten opzichte van de rest van hum omgeving.

abstinence 3

De volledige serie is op termijn hier onder te zien. gedurende in ieder geval de dagen tot 6 april 2020 zal de serie dagelijks groeien.

De foto’s

In de tussentijd, blijf veilig en houd vol. We verslaan het virus!

Het is alleen maar eerlijk om te delen: