De eerste 5 foto’s van een nieuwe serie zijn nu gepubliceerd. Eigenlijk was ik op pad om wat shots te maken van beregende straten toen onderweg het weer veranderde. Toen zag ik nog de vrij lege straten en dat deed me denken aan vroeger, hoe we als kinderen speelden en fantaseerden op straat. Soms was dat natuurlijk ook wel eens een lege straat.

Al snel was ik bezig met het maken van foto’s die bij die gedachten pasten. De dingen die we deden en wat we fantaseerden kwamen voorbij in toch wel een kort tijdsbestek. Ik kom snel bewegen want ik had de lichte Sony RX100 mee, makkelijk in te stellen, een snelle camera die in veel situaties een goed resultaat levert. Zoals nu blijkt ook bij niet al te mooi weer, want de flinke wolken zijn alom aanwezig.

Al snel had ik een aardige bloemlezing van dingen die ik vroeger ooit eens had gedaan of meegemaakt. Het is zeker mijn plan om de serie uit te breiden. Ik heb de foto’s losgekoppeld van mijn oude woonplaats maar ga uit van herkenbare gebeurtenissen. Dit stelt me in staat dit soort foto’s overal te maken.

Wellicht is deze benadering ook voor andere onderwerpen toe te passen, in ieder geval kan ik iedereen aanraden dit eens te proberen. Foto’s op deze manier maken is leuk, ook alleen al door alle herinneringen die boven komen.

Hier onder zie je de groeiende verzameling foto’s. Op Flickr staat de beschrijving er bij van de herinnering of gebeurtenis.


Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: