Op Flickr, Facebook en EyeEm heb ik een nieuw banner gemaakt. Ik heb hier een foto voor gebruikt van Barbara A Lane. Zij is een fotografe uit Castle Rock, USA en heeft veel foto’s op Pixabay die je gratis mag gebruiken. Behalve Barbara ook van veel andere fotografen. Alle foto’s die daar staan zijn public domain en je mag ze zelfs voor commerciële doelen gebruiken zonder bronvermelding.

De foto heb ik aangepast door de omgeving van het model helemaal donker te maken. Dit kon gewoon in DXO Photolab met lokale aanpassingen. Daarna heb ik hem omgezet naar zwart wit met Silver Efex 2. Hierbij heb ik veel zacht contrast gebruikt om de donkere partijen mooi over te laten vloeien naar de lichtere partijen. Harde randen komen dan ook praktisch niet voor.

abstract

Hierboven de oude banner. Ik ben er nog steeds wel trots op hoe ik die heb gemaakt. Maar momenteel vond ik de stijlvolle zwart wit foto meer bij me passen. de oude banner wordt dus zeker in ere gehouden als het merkteken voor mijn abstracte werk.

Om de nieuwe banner in het groot te bekijken kun je op de foto hier onder klikken, dan ga je naar Flickr waar je hem behoorlijk kan vergroten.

Made Myself A New Banner, Hope U Like It

Wil je ook een mooie banner laten maken? Neem dan contact met me op via het contactformulier.

Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: