Satie

Muziek bij video

Ik heb een aantal video’s gemaakt die op mijn kanaal te zien zijn. Vanaf de laatste video heb ik besloten weer mijn eigen muziek te gaan maken. Dat deed ik vroeger ook en dat is dus weer makkelijk op te pakken. Er is in die software duidelijk weinig veranderd. Alleen de naam van het soort programma’s, tegenwoordig noemen ze die DAW wat een afkorting is van Digital Audio Workstation.

Nu had ik helemaal geen software meer en ik was ook niet van plan veel uit te geven. Nu zijn er een hoop zeer goede en gratis DAW’s op de markt Uiteraard is er al weer iemand die dat voor ons heeft uitgezocht, de link staat hier onder.

Hoewel hij niet erg boven in de lijst staat ben ik begonnen met Soundbridge, een programma waar ik snel aan gewend was, waarschijnlijk door zijn opbouw. Op YouTube staan veel video instructies over Soundbridge. Binnen de kortste keren beheerste ik het programma, wat natuurlijk bemoedigend is. Hiermee zeg ik alleen, kies voor een programma wat je lijkt aan te spreken en niet omdat hij boven in een lijst staat. Momenteel gebruik ik Cakewalk omdat het uitgebreider is.

Daarnaast heb je natuurlijk ook wat instrumenten nodig, bij Soundbridge krijg je meteen al een prachtige drummachine er bij, Ritmix. Meer instrumenten kun je gratis vinden op de website VST 4 Free waar een groot aantal instrumenten zijn te downloaden maar ook geluidseffecten die je kunt koppelen aan je instrumenten.

Hier onder een aantal tracks die zijn geproduceerd met Cakewalk

Ik heb Gymnopodie en Le Piccadilly in een andere versie gemaakt door een discussie over muziek, ik heb altijd beweerd dat je jezelf aan de muziek kon houden en toch een hele andere sfeer kon maken. Ik denk dat ik eerst een afspeellijst met Satie ga vullen.

Het is alleen maar eerlijk om te delen: