Sommige foto’s plaats ik op Flickr zonder copyright in het zogenaamde Public Domain. Dat kan gebeuren uit diverse overwegingen, soms is dit het geval wegens het onderwerp in de foto, een andere keer omdat ik de foto heb gemaakt met een camera waarmee ik niet de hoge kwaliteit haal die ik zou willen voor een foto met copyright.

Dit was ook het geval op Pinkpop. Omdat camera’s met een bepaalde classificatie niet zijn toegestaan had ik de kleinste camera die ik had meegenomen, ik wilde toch wat sfeerfoto’s maken van Pinkpop. Achteraf ben ik blij dat ik dat heb gedaan. De belangstelling voor de foto’s is erg groot, deze foto is bijvoorbeeld geplaatst op Flickr op 15 juni en is dit jaar haast 18.000 keer bekeken. Ook andere foto’s in het album van Pinkpop hebben een relatief hoog aantal kijkers gescoord.

Doordat Public Domain foto’s vrij te gebruiken zijn komt je foto al snel voor op andere media, ik had echter niet verwacht mijn foto terug te zien op Wikipedia. De foto is daar gebruikt ter illustratie van de Drones tour die nog steeds loopt.

De Wikipedia over Muse kun je hier bekijken.

Al met al is het een leuk en trots moment om te ontdekken dat je foto word gebruikt voor een artikel over zo’n top band dat door veel mensen over de wereld word gelezen.

Het album op Flickr over Pinkpop kun je hier bekijken. Je kunt ook hier onder op een foto klikken om de foto’s te zien.

Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: