Gisteren heb ik een uitgebreide review gepubliceerd over Photolab, de opvolger van DXO Optics Pro. De review is rijk geïllustreerd met schermafbeeldingen en behandeld de nieuwste functies. Je word dus meteen een beetje op weg geholpen door het programma. Het is zeer de moeite waard op dit te lezen om je keuze te maken want het programma is nu voor een aanbiedingsprijs te krijgen.

Daarnaast geef ik in de review veel tips. DXO is goed samen te gebruiken met andere software. Ik heb bijvoorbeeld vrij gemakkelijk een uitvoer gemaakt naar NIK Collection zodat ik makkelijk zwart wit foto’s kan maken naar mijn smaak en andere effecten kan toepassen. Hier onder kun je een resultaat bekijken die ik met een eigen preset in Silver Efex heb gemaakt.

Birds In The Grass

Door op de foto te klikken kun je hem bekijken in Flickr.

De NIK preset is ook beschikbaar in de downloads zodat je hem zelf kunt proberen en aanpassen naar je eigen smaak. Meer info vind je op de downloadpagina.

Het is alleen maar eerlijk om te delen: