wallhere

Je foto’s gekaapt!

Soms kijk ik wel eens op Google wat er zoal rondzweeft op internet onder mijn naam en ditmaal kwam ik toch wel iets bijzonders tegen. Op een gegeven moment kwam ik een foto van me tegen die wel op een heel vreemd adres stond. De website heet Wallhere en je kunt er afbeeldingen downloaden net zoals bijvoorbeeld op Pixabay. Enige verschil is dat deze website het niet zo nauw neemt met copyrights. Je moet het eerst constateren, dan kun je bezwaar maken door op een knopje te klikken en dan moet je ook nog een heleboel invullen om de boodschap te kunnen versturen. De omgekeerde wereld dus!

wallhere
Een capture met een foto van een van mijn vele foto’s

De rapporteer functie moet je ook maar toevallig zien door er met je muiscursor over heen te gaan. Dan zie je pas de Report knop verschijnen. Nu zag ik in de gerelateerde foto’s al dat er veel van mij bij stonden. Ik heb geen zin om ze allemaal door te lopen dus ik heb ze maar een Email gestuurd zoals hier onder.

De verzonden Email

Hi, 
I noticed that there are numerous photo’s of me on your website for downloading. All of them are copyrighted. I will investigate further what images you use and will send you a invoice for the user right for selling them, wich can easaly be €1000,- per photo because you distibute them. You will receive the invoice through my lawyer.

Best regards,

Handtekening4

Tevreden leun ik nu achterover want over een paar uur komt er natuurlijk een antwoord, toch? We zullen zien. Wellicht wordt dit een vervolgverhaal. En Google zelf ook eens op je naam. wat je al niet tegenkomt!

Het is alleen maar eerlijk om te delen: