warm

Het was weer een warm jaar

Ik zat net eens te kijken naar de jaarlijkse statistieken en het verbaasde mij hoe goed het bezoek aan deze website nog is terwijl hij een 3 maanden geleden nog onderuit gehaald is. Ik heb hem weer vanaf de grond opnieuw opgebouwd waardoor ik ook andere systeemkeuzes kon maken wat best een terugloop had kunnen veroorzaken in bezoekers.

De statistieken laten zien dat het bezoekersaantal nog steeds stijgende is, zeer verheugend. De stijging komt veelal uit het buitenland, daarom heb ik de website ook Engelstalig gemaakt. De statistieken zie je hier onder. De vindbaarheid is niet veel aan veranderd. Ik gebruik wel een SEO instrument maar dan een van het soort dat je instelt en dan zijn werk laat doen. Ik ben van mening dat een goede inhoud de beste SEO is in tegenstelling met wat veel dure bureaus je willen doen geloven.

Statistieken
Statistieken

Verder is het uiterlijk veranderd, wat meer interactief, weer meer visueel ingesteld en vooral zoveel mogelijk vlekkeloos werkend. Als iets maar een verdenking heeft niet goed te werken wordt het vervangen door een alternatief.

De download sectie is naar mijn idee nu ook overzichtelijker gemaakt, nu weer met downloadtellers die je een indicatie geven van hoeveel mensen iets hebben gedownload. Dat geeft in ieder geval een beetje de belangstelling aan voor een bepaald item. Vandaag zal ik, sinds geruime tijd, een pakketje plaatsen met een aantal zwart-wit presets die ik al een tijdje gebruik voor Silver Efex. Een voorbeeld zie je in de foto hier onder. Ik de laatste foto’s maak ik veel gebruik van zacht contrast wat een mooie sfeer geeft aan de foto’s.

candles
Candles

De foto’s sectie is helemaal veranderd. Alles is nu verdeeld in categorieën en alle foto’s die ik op Flickr heb staan kun je nu ook zien in de Foto’s sectie. Je ziet daar ook dingen terug in de vormgeving die ik ook op deze website gebruik, zoals een nieuw logo. Voor komend jaar voorzie ik dat ik me meer ga bezig houden met abstract werk zoals bijvoorbeeld de foto hier onder.

When Your Name Is On The Wall
When Your Name Is On The Wall

Voor nu, een heel gezond en gelukkig 2020 toegewenst! Fijne kerstdagen. Ik hoop tot ziens in het volgende jaar.

Het is alleen maar eerlijk om te delen: