Vandaag heb ik de eerste foto’s buiten gemaakt met de Sony RX100. De test is gedaan onder niet al te beste lichtomstandigheden en de camera heb ik, dit keer, op automatisch laten staan, de intelligente auto stand. Wat me opviel is dat de scenekeuze van het toestel in de meeste gevallen helemaal goed is. Dat geeft dus een goede indicatie dat snelle foto’s goed zijn te maken in de autostand. Dat is dus al mooi meegenomen.

DSC-RX100

Waarom de keuze voor de RX100? Er zijn al 5 versies van en allemaal kunnen ze meer per versie. Dat is nu juist de reden waarom ik de meest eenvoudige camera heb gekocht. Het is een echte no bullshit camera met voor fotografie uitstekende kwalificaties. Ik weet dat andere camera’s zoals de RX100-M4 op video gebied veel kunnen, hij is zelfs de blogcamera bij uitstek, maar ik ga niet bloggen. Ik wil alleen maar mooie foto’s maken en daar is de eerste versie van deze camera uitstekend in zoals ik in de eerste test opnamen zal laten zien.

Zoals gezegd zijn de foto’s gemaakt in de prima intelligente auto stand. Dat betekend dat ik waarschijnlijk binnenkort een instelling bedenk die het beste resultaat geeft en die opsla in de camera. Je kunt namelijk je eigen instellingen opslaan in een aantal presets. Hier onder zie je een indruk van deze eerste shots. Er is zowel een kleur als zwart wit versie van iedere foto.

Al met al na deze eerste test ben ik zeer tevreden. De kwaliteit is prima door de grote sensor in het toestel en het toestel is zo klein dat het praktisch nooit opvalt en mensen niet afschrikt. De Brady Buch had in ieder geval niets in de gaten!

Meer informatie over de camera op de website van Sony.

Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: