photoshoot

De “Bad Light Photoshoot”

Soms heb je van die dagen dan heb je maar weinig te kiezen, zoals vandaag. Een concert in een kerk, gedeeltelijk kunstlicht en verder gewoon het licht wat er is. De titelfoto is gisteren gemaakt omdat ik ter voorbereiding er heen ben gegaan met lenzen en een aantal ideeën hoe dit aan te pakken.

Lenzen

De lenzen die ik heb ingepakt zijn sowieso lichtsterk. Dat maakt dat de meeste lenzen die ik mee heb een vast brandpuntsafstand hebben. De 35mm, 50mm en de 85mm lens hebben allen een f1,8 als meest lichsterk diafragma. Daarnaast heb ik in ieder geval 1 zoom bij me van 17-50 mm met een lichsterk diafragma van f2,8. Op de titlefoto heb ik een 8mm f3,5 Samyang gebruikt maar die neem ik vandaag niet mee. die had ik alleen gebruikt omdat ik deze foto in gedachte had.

ISO

De ISO zal hoog zijn, in veel gevallen een ISO van 6400. Dat betekend een flinke ruisreductie wanneer de foto’s bewerkt worden. De camera die ik gebruik is de Nikon D7100 die al weinig ruis geeft, maar bij die waarde is dat niet te voorkomen. De ruisreductie van de camera schakel ik uit omdat ik het anders niet zelf in de hand heb, ik behandel de ruis achteraf in DXO Photolab.

Resultaten

Resultaten kun je t.z.t. bekijken op de website van Westfrisia Cantat. Hier onder zie je nog een voorproefje die ik tijden de repetitie heb gemaakt.

interaction
Interaction
solo
Solo
Het is alleen maar eerlijk om te delen: