De Color Efex preset heb ik gemaakt omdat ik van de dag situatie een nachtscène wilde maken. Deze instellling maakt in het bijzonder landschapsfoto’s met water donker en gedetailleerd maar ook met een bepaalde nachtelijke gloed die zo kenmerkend is voor maanlicht. De foto die je hier ziet is de basis voor de preset, je kunt meer lezen hoe hij ontstond in een artikel wat ik over de totstandkoming van de preset heb geschreven. Ik zou hem zeker ook eens testen op andere foto’s, dat heb ik nog niet gedaan, wellicht is het effect daar net zo goed. Je kunt de preset hier onder downloaden. Installeer hem in Color Efex. Onder in dit artikel staat een link naar een korte aanwijzing hoe je presets kunt installeren.

Een voorbeeld van de voor en na situatie:


Download de preset:

Presets Installeren

Lees hier hoe dat gaat, overzichtelijk per programma en met een video die het nog eens laat zien.

Lees ook