Bring the monument down

Bring Down The Monument

Landschappen veranderen in een fantasiebeeld, Veel mensen willen dat maar weten vaak niet hoe. Hier een compacte uitleg.

De foto zie je hier onder.

monument
Monument

Wat moet ik gebruiken om de foto zo aan te passen?

In ieder geval een fotobewerker die het je mogelijk maakt om te weken in lagen. Ik gebruik hier zelf Affinity photo voor maar een willekeurige andere bewerker die lagen aan kan mag ook. Een eenvoudig te bedienen programma met lagen is Paint.Net en het is nog gratis te gebruiken ook nog.

Hier onder laat ik je dus globaal zien wat ik doe in Affinity Photo. We kunnen dit doen aan de hand van een enkele afbeelding zoals hier onder.

Bewerking
Bewerking

De bewerking

lagen

We gaan eerst eens naar het venster met de lagen. Daar gebeurt in dit geval het meeste in deze bewerking. Je ziet dat er drie lagen aanwezig zijn. De Background dat is de originele foto van het monument. Dan zie je daar boven een 2e Background. Dat is een foto van de bliksemstraal die over de al bestaande achtergrond ligt. De transparantie is gezet op 72% waardoor de achtergrond daar onder te zien is. De instelling van de gemarkeerde laag is gezet op hard licht maar ook andere instellingen kunnen werken, maar net wat je wil. Hier moet je dus gewoon mee experimenteren.

De bovenste laag zijn de twee lagen gecombineerd en op deze laag heb ik de laatste bijstellingen gemaakt met Color Efex zodat de sfeer zo was als ik wilde.

Dit was in dit geval eigenlijk de hele bewerking. In de eindsituatie voor de publicatie heb ik er nog 2 lagen bij gezet waarin mijn ondertekening van de foto zit.

Het eindresultaat kun je hier onder bekijken, inclusief de ondertekening. Die pas ik de laatste tijd toe bij afbeeldingen die ik publiceer op het web.

Eindresultaat
Bring The Monument Down

En dan nu zelf aan de slag, je hebt nu beknopt alle informatie met een link naar software die je daarmee kan helpen.

Het is alleen maar eerlijk om te delen: