Meestal als ik een nieuwe preset publiceer geef ik vaak aan dat je moet experimenteren met de instellingen. Datzelfde geld ook voor de soort foto’s die je er mee bewerkt. Nog even in herinnering, bij Nightswimming gebruikte ik meest foto’s met water omdat daar de preset ontstond. Een voorbeeld zie je hier onder.

Na de preset

Dit keer heb ik de preset toegepast op een bos waarin ik een figuurtje heb gemonteerd met Gothic kleding aan. Ik had het gevoel dat een donkere scene met een aparte lichtval het beeld goed zou doen. Naast een andere toepassing heb ik ook een aantal aanpassingen aan de preset gemaakt om de afbeelding bijvoorbeeld niet al te donker te maken. Verder heb ik in Affinity Photo wat lichtbanen toegevoerd, weliswaar heel licht, maar voldoende om het totale beeld in sfeer te beïnvloeden.

Omdat er zo’n hoeveelheid van mogelijkheden zijn heb ik een apart album gemaakt op Flickr om de foto’s bij elkaar te kunnen laten zien, de zogenaamde “Dark Series“. Je kunt de serie ook hier onder bekijken.

In de fotoportfolio is het album “Dark Series” te vinden. De foto’s kun je zien op Flickr. Hier zijn de nieuwste foto te zien, als je daar op klikt kun je de foto’s in het groot bekijken. Je kunt heen en weer schakelen tussen de foto’s met de pijlen onder aan de zijkant. Ook kun je navigeren met de pijltjestoetsen of swipen. Per set krijg je 20 foto’s te zien, de foto’s zijn gesorteerd van nieuw naar oud.

Heb je de NIK Collection? Dan kun je de preset hier downloaden en je er mee uitleven. Onder de download staat een link naar een artikel waarin stap voor stap staat hoe je de preset moet installeren.

Zo, en nu is het tijd om zelf te gaan experimenteren. Haal je leuke of mooie resultaten laat het me dan even weten. Ook je verhaal hoe je iets hebt gemaakt is interessant. je kunt me bereiken via het contactformulier.

Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: