Wat is tracking

Hier is de laatste tijd veel over te doen. Hiermee volgen websites je surf gedrag. Door te registreren welke websites je bezoekt kunnen ze hun reclame aanpassen aan jou surf gedrag. Wellicht gebeuren er ook andere dingen met deze gegevens maar dat kan ik niet aantonen. Ik kwam er achter dat dit ook op mijn website zat nadat ik in mijn webbrowser een add-on had geïnstalleerd genaamd Ghostery. Deze add-on is in de meeste browsers te installeren.

Door wie of wat werd er gevolgd?

Ik had een aantal dingen geïnstalleerd op de website waarvan ik dacht dat die het gebruik gemakkelijker zouden maken. de eerste was Google Translate. Toch mooi dat bezoekers uit het buitenland de website kunnen vertalen in hun eigen taal? Ja, maar niet als Google daar ongevraagd gegevens voor ophaalt. Ik heb ook meteen maar Google Analytics van de website gehaald. Deze volgt natuurlijk helemaal wat je aan het doen bent.

Een ander tracking systeem was geïnstalleerd met de deelknoppen om iets te kunnen delen met Facebook of Twitter. Ook verwijderd dus en op zoek gegaan naar deelknoppen die geen ingebouwde tracking hebben. Let wel, zodra je op zo’n knop drukt maak je wel weer contact met Facebook of wat je anders drukt, maar dat doe je dan bewust neem ik aan.

Gevolgen voor deze website

De website is sneller geworden, tracking geeft natuurlijk ook ongevraagde ballast aan de website.

Er worden geen onnodige cookies geïnstalleerd.

Je kiest zelf om ergens contact mee te maken.

Ik heb geen statistische gegevens meer door het slopen van Google Analytics, maar dat is minder belangrijk.

Je moet zelf je website, bewust, vertalen via google als je dat wil. Er zijn ook andere mogelijkheden. Google Chrome vertaalt de website automatisch als je dat hebt ingesteld.

Snelheid!

Conclusie

Naar mijn weten is deze website nu helemaal schoon van trackers en ander ongewenst gedrag. Mocht je toch nog wat tegenkomen laat het me dan weten via het contactformulier.

Lees ook

Het is alleen maar eerlijk om te delen: